Apr 25, 2013

Mommy to be? Whoops!

Alhamdulillah selepas 2 bulan kawen, selesai sudah majlis resepsi di dewan GMI Bangi maka dengan itu selesai lah sudah segalanya. Lega sangat. Syukur semua berjalan lancar. Tapi takleh buat entry majlis sanding & bertandang sebab tengah tunggu gambar dari OP. So skip dulu yang tu, terus ke the next phase of life.

Al kisahnya 3-4 minggu lepas ada la perasan sedikit perubahan pada diri sendiri macam moody tak tentu pasal, asyik nak nangis je, pastu perut lak nampak buncit semacam :O Bila period tak datang pada tarikh sepatutnya, terus ajak hubby ke farmasi beli alat pregnancy test tuh. Memang nervous, perasaan bercampur baur. After test, positif. Hubby terkejut & macam confused but then he hugged me. I know how he felt 'cause I felt the same. We'll go through it together k. :')
For confirmation, kami ke klinik tapi doctor cakap dah nampak line tu cuma kurang jelas so dia suruh datang lagi after 2 weeks. Oklah but I was confident that I'm pregnant. :) Masa majlis resepsi terpaksa control perut supaya tak obvious kebuncitannya. Walaupun sangat baru lagi tapi memang dah nampak buncitnya so pandai pandaila cover. Hee...

After 2 weeks pegi another clinic & got the confirmation. Doctor tu sangat bagus, very thorough explanation.

Alhamdulillah takde alahan, cuma masuk minggu ke-6 ada rasa mual-mual & muntah 2 kali. Kena makan dengan kerap, kalau tak rasa kebulur macam tak makan sehari yang membuatkan rasa mual. Memang takde selera, banyak makan kurma & epal je. Tengah tido pun boleh terjaga pukul 2-3 pagi sebab kebulur & mual. Alhamdulillah hubby bangun sekali & ambilkan kurma, biskut, coklat apa apa yang patut. Huu kesian hubby..

Nak dijadikan cerita last weekend pegi shopping kat butik kawan, kebetulan dia ada buat sale. After shopping tu rasa sihat je takde mual mual, makan pun selera sampai la sekarang. Hihi like mother like daughter. Oops belum tau boboy ke gegirl. ;)

Apa pun doa Mama semoga baby sihat & sempurna kejadiannya. I'm doing my best for you. :)

4 otobots membebel:

ieda maris said...

tahniah! tahniah! tahniah!
nati mgu depan bole jumpe wani =D
lagi excited bile tau wani dah mengandung :')

Wani Sakri said...

@ieda maris hihi c u... rindu sgt nk ronggeng2 mcm dulu2.. :(

arin cat said...

congrats !!!!!!!!!

Wani Sakri said...

@arin cat tenkius ;)