Feb 26, 2012

Alkisah di kedai buku

Alhamdulillah berjaya menghabiskan baucer buku RM200. Terima kasih kepada yang memberi. Semalam kami berenam (6 orang ye, bukan berenang) ke City Square (CS) untuk shopping buku & apa yang patut dengan baucer tu. Baucer tu baru dapat last week. Tu pun bernasib baik ada lecturer kebetulan nak datang melawat kami kat sini so mintak tolong dia bawak sekali baucer tu so tak payahla kami nak ke Melaka. Jimaaaat.... =D

Sebelum ni tak pernah pun shopping buku. Pegi shopping complex tak pernah terlintas pun nak jenguk kedai buku. Ish ish ish... Semalam baru terasa kepeningan nak memilih buku & lagi pening nak menggenapkan so that total RM200 supaya tak membazir, end up kena tambah duit. Pfft...

Di sebalik kepenatan & kesibukan cari buku tu ada insiden yang buat hati kami panas. Masa tengah tengok buku-buku agama, ada sorang budak perempuan ni ambik 1 buku pasal kesilapan yang biasa dilakukan wanita (if I'm not mistaken, tak ingat exact tajuk buku tu) then dia baca tajuk tu & said, "Salah orang la..." Then ada lagi sorang, tengok je bahagian buku agama & said, "Buku agama... Jangan harap aku nak baca.." Pastu ada sepasang couple ni, yang perempuan pakai takyah cakap la.. Pastu nampak buku agama macam nampak hantu, "Eh buku agama..." & cepat-cepat beredar. Aku pun taktau macam mana diorang boleh cakap & buat such things, aku yang dengar lak yang takut. Cuba bayangkan kalau Allah balas kat situ jugak. Bukan nak berlagak baik, tapi kot ye pun taknak tengok & beli, diam & blah jela. Tak perlu cakap camtu. Kalau orang Islam sendiri menghina Islam, macam mana orang lain nak hormat? Semoga Allah memberikan mereka hidayah sebelum terlambat. Aamiiin...

By the way, it's time for piccas!
Ambik kesempatan beli headphone guna baucer. Jimat!! Hihih..
Inilah hasilnya! Dan yg paling mahal adalah yg atas, paling kiri. T_T
That's for my cutie nephew

22 otobots membebel:

ieda maris said...

eee.. ade jugak org islam camtuh.
dunia dah nk berakhir.. hmm

Wani Sakri said...

@ieda maris "Ya Allah jangan Kau palingkan hati kami sesudah Kau memberikan kami hidayah."

nurul said...

ada jgk org cmtukan? tak pernah jumpa lagi slama kuar masuk kedai buku.

Wani Sakri said...

sebab selalunye org cmtu x masuk kedai buku kot, aritu masuk sbb dpt baucer ;p

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

bestnyeeeee dapat voucher rm200 ;(
kite baru je grad. tak merasa laaa T________T

Wani Sakri said...

@♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ huu kite pn dh praktikal br dpt, so xtau nak beli buku ape ;p

Firdaus said...

seronoklah korang, ada kedai buku besau2, kat segamat ni tak jumpa lagi kedai buku mcm "popular", kena pegi kl atau melaka kalau nak beli -___-

outbound malang said...

kunjungan sob ..
salam sukses ..:)

cendol said...

Wah bestnye dpt voucher buku!!

Papa-NtiQ said...

hmm city square? kat situ ramai budak2 pompuan singapore yg datang...pakaian pun semacam kan...anyway saya pun duk JB nnt singgah blog saya ye Wani kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan je so kalu x tahu mana nak gi makan tgk kat blog saya hehe..register follower k TQ TQ

Alex Irfani said...

kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follow nya.. :D

JungRara said...

haah kan...if x nak beli buku agama, x payahla cakap2

Wani Sakri said...

tu la kn.. hmm

Nora Karim said...

kesian... moga Allah memberikan hidayah kepada mereka... Amin...

Cik Amal said...

berdoa agar allah beri mereka hidayah


im follow ur blog
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

Outbound Training di Malang said...

selamat page sahabat,
sedikit berbagi inspirasi pagi ya..

"ketika waktu pagi tiba, jangan menunggu sampai sore. Hiduplah dalam batasan hari ini.
kerahkan seluruh semangat yang ada untuk menjadi yang lebih baik dari hari kemarin.
dan Don't forget sobat! bahwa esok belum pasti memnghampiri kita"

Salam semangat pagi..^^

ditunggu kunjungannya ya di http://www.nolimitadventure.com/

misz sheyla said...

taknak bace diam2 sudah la..sengal tol dak2 tu

Si Matatajam said...

Untung dapat baucer.. Zaman akak dulu tak de pun baucer2 gitu.

Wani Sakri said...

@Nora Karim aamiiiiiin....

Wani Sakri said...

@Cik Amal insyaAllah sama2 kita doakan =)

Wani Sakri said...

@misz sheyla kan? bikin panas je.. huu

Wani Sakri said...

@Si Matatajam kan? klau tiap2 semester dapat lagi bagus =D