May 9, 2013

Mom's Diary | First check up

Last Monday (6/5/2013) memandangkan kerajaan negeri Selangor bagi cuti pasca PRU13, Incik Hubby ada la masa membawa diriku ke Bank Islam untuk settle bayaran konvokesyen. Konvokesyen next week ok? Tak excited pun sebab dah tua, pegi pun sebab kena paksa dek Hubby. T__T Ok disebabkan Selangor cuti so ktorg pegi la ke cawangan di KL, ingat nak bukak akaun terus tapi tak boleh la sebab bukan menetap atau bekerja di situ. Ok fine.

Ok dah tu je. After that baru memecut ke KPJ Kajang Specialist Hospital. First sekali of course la register. Hajat di hati nak jumpa female doctor tapi doctor tu ada hal pulak, kena tunggu dalam 2 jam. Tak laratlah, proceed je dgn male doctor. He's a consultant, well most of them are consultants. Tunggu dalam 15-20 minit then masuk jumpa doctor. Takde apa sangat pun. Cuma excited masa Dr scan. Yela first time.. Terharu tengok baby & dengar dia punya heart beat. Masya Allah Subhanallah... Sebelum ni sometimes tertanya-tanya jugak betul ke ada baby kat dalam ni. Haha boleh tak... :P

Emm itu jela. Will see the female doctor in 1 month. We will see how much the baby has developed. ;)
There, the baby. :)
While waiting...
Note: 
Tarikh check-up: 6/5/2013 (Isnin)
Usia kandungan: 8 minggu lebih (almost 9 weeks)
Berat badan: 47.5kg

3 otobots membebel:

ieda maris said...

tak sabar nak tengok bila wani dah mengandung 5 bulan ke atas.. nak tengok perut wani sebenarnye.. hihi

yayanlalah said...

haaa tak sabar nak tgk perut cute mommy ni. kecik molek je. jaga kesihatan ye jgn nakal nakal nanti baby ikut hehee

Wani Sakri said...

haha sy sgt nervous...