May 22, 2013

Al kisah konvokesyenku | Part II

Sebab masa tu dah panas terik, perut pun dah berkeroncong & kualiti gambar di studio UiTM & kawasan sekitarnya diragui kualitinya, Ummi mencadangkan kami ke studio berhampiran rumah kami di Kajang yg terjamin kualitinya. So jubah belum dipulangkan & scroll juga belum dituntut. Kita makan dulu! Di Restoran Qaseh, banyak lauk kat situ. Aku suka sebab ada ikan bakar. Hee...

Malam tu pegi la ambik gambar kat studio tu, tak ingatla full name kedai tu apa. Yg aku ingat Tokyo je. Dah setel posing, Abah nak belanja makan sebab dapat ANC. Tapi memandangkan masa tu dah nak dekat pukul 10, kami makan KFC jela yg kebetulan ada dekat situ. Hihi KFC pun boleh. Melepas Nando's. Oops.. :p

Penat...

Keesokannya pegi Shah Alam lagi utk pulangkan jubah & ambik scroll & juga gambar. Sebelum ke UiTM singgah kat taman dekat situ jap, outdoor photoshoot katanya. Hiks.. Pastu sesat dalam UiTM cari DATC tak jumpa. Entah brapa kali pusing. Hihi pastu kena jalan & panjat tangga pulak. Adoiii merungut je kau bah... :D

Dah setel, terus menuju ke Senawang rumah kakakku. Konon nak melawat abang ipar yg tak sihat tapi sempat jugak order makan dgn akak. Mintak dia masak nasi ayam macam Ma masak OR laksa penang OR makaroni bakar (iye baked macaroni). Memula agak kecewa bila akak cakap nasi ayam takde sebab pepagi lg Ibu (mom-in-law kakak) dah masak kari. Emm takpelah.. Tapi bila tengok ada laksa penang & baked macaroni rasa WAHHHH sgt terharu... Kak, you are the best sista on the planet lah! Sedaaap.... Nasi pulak ada ikan bakar dengan air asam & kuah kicap, ada ayam masak merah selain kari yg Ibu masak. Aku makan banyakkkk yg amat. Puas hati. Pastu tapau pulak laksa & macaroni tu. Hihi seronokk sangat. Ni melawat orang sakit ke melahap?? Hihi sambil menyelam minum air orang cakap.

Perut dah kenyang, badan penat, memang mengantuk yg tak tertahan. Sampai rumah je terus 'pengsan'. Sampai ke esoknya rasa penat & ngantok lagi. Pfft... Tapi alhamdulillah syukur atas segala nikmat-Mu ya Allah.


*Syukur sihat walafiat sepanjang konvokesyen. Takde loya, pening dll. Ibu mengandung faham faham jela, kesihatan tak menentu.
* Yg aku geram, aku dah membazirkan RM200+ beli kasut utk konvo. Dahla macam kasut keje, kaler coklat takde saiz terpaksa beli kaler hitam. Dah penat cari + kesuntukan masa beli lah jugak. Kalau ku tau boleh pakai wedges.... Haihh nasib baik guna voucher AEON tapi still... Grrr.....

Taktau kenapa gambar ni nampak macam aku pregnant 5 bulan =.=


10 otobots membebel:

atiqa aris said...

congrats ye da grad:)

ekin schmidt said...

comelnye grad ngah prgnant sme macam member. so smbg stdy lg ke kje?
ke duk umah jaga baby n hubby?
wish all happy :)


btw, please report this fan page(PENCURIK GAMBAR2 PEREMPUAN)
belum delete lg ni.
nanti kang gambar2 u guys sume lak penuh dlm page dia ni.
report ea.
http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/nasihat1-bf-panas-baran.html

Wani Sakri said...

tq atiqa & ekin.. insyaAllah smbg blaja smbil jaga baby & suami ;)

amir aizat said...

congrats!

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Tahniah!

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 1367
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Pyka Zamberi said...

grad time pregnant..sweet nyer..hehe..btw congrats!

Cik Mun said...

congrats ye..cantik~

Revenge24f said...

slmt grad!
moment msa grand mmg best!

saadiah muji said...

Kulit kering? Ikuti tips menarik sini Kulit Kering dan Puncanya