Jun 17, 2012

Lafaz yang tersimpan untuk Papa....

Sejak semalam ramai yang post pasal Father's Day kat FB & Twitter. I'm not sure if it's haram or not 'cause different people have their own views & I'm not gonna say a word regarding the issue. What I'm gonna say is, I feel so touched to read all the posts & I miss Papa so much. It's been more than 2 months since I last met him. I always regret the fact that I never stand or sit in front of him & tell him how much I love him. I always hesitate to hug & kiss him when I'm dying to do it. ='(

Lafaz yang tersimpan untuk Papa tersayang....

Papa,
Telah banyak perit jerih yang Papa lalui sedari kecil
Tak pernah ku lupa setiap apa yang Papa ceritakan & apa yang ku sendiri saksikan
Betapa besar jasa & pengorbananmu
Yang tak mungkin dapat kubalas
Maafkanku Papa, atas ketidakmampuan diri


Papa,
Ku mengerti bukan wang ringgit yang Papa harapkan
Cuma ingatan tulus ikhlas anak-anakmu
Itu sudah cukup membahagiakan Papa
Tapi terkadang anak-anakmu alpa
Maafkan kami Papa, atas kekhilafan kami


Papa,
Banyak yang ingin kulakukan & berikan kepadamu
Tapi masanya belum tiba
Ku sentiasa doakan kita dipanjangkan umur
Agar ku beroleh kesempatan itu
Maafkanku Papa, buatmu tertunggu


Papa,
Walau tak terucap sayang & rinduku padamu
Papa sentiasa di hati & ingatanku
Tak pernah kulupa mendoakan kesihatan, kebahagiaan & kesejahteraanmu
Semoga Allah mengabulkan setiap doa anakmu
Maafkanku Papa, atas sayang yang tak terlisankan


Papa,
Tak dapat kubayangkan hidup tanpa Papa
Tiada lagi yang akan bertanyakan keadaan & kesihatanku
Tiada lagi yang akan menasihatiku dengan penuh kasih sayang
Tiada lagi yang akan membuatku tersenyum & ketawa bahagia
Tiada lagi yang akan menenangkan hatiku tatkala kegusaran
Tiada lagi yang akan meminta aku masakkan bubur nasi
Maafkanku Papa, aku tak mampu hidup tanpamu


Papa,
Doaku agar Papa dikurniakan kebahagiaan di dunia & akhirat
Agar Papa sentiasa dilindungi-Nya
Agar Papa dikurniakan kesihatan yang baik
Agar Papa dipanjangkan umur
Agar Papa tidak kesal memilikiku sebagai anakmu
Semoga Allah mengabulkan setiap doaku
Maafkanku Papa, hanya doa yang mampu kuhadiahkan untukmu



SELAMAT HARI BAPA, PAPA
Ku amat menyayangimu, tiada yang dapat menandingi kasih & sayangmu padaku. =')


21 otobots membebel:

budak felda said...

teringat papa di australian

Mrs.BuduBilis said...

singgah sini..wow nice blog aw
jom singgah blog sy
http://dindamaisarra.blogspot.com/

syahnaz said...

follow. salam perkenalan.
http://kliktekan.blogspot.com/

Wani Sakri said...

=)

Lukman Hakim said...

bahasanya sungguh indah..
I like it..
salam kenal dari saya..:)

syida senin said...
This comment has been removed by the author.
syida senin said...

nice blog. jomlah singgah my blog. :)
http://kompilasistorykte.blogspot.com

ameer said...

why nk haramkan hari bapa??

Niar Ci Luk Baa said...

Doa2 nya yang dipanjatkan semoga terwujud mbak, papa nya pasti terharu baca tulisan ini mbak.....

Terharu baca nya niar #elap airmata :D

Mak Wardah said...

Salam kenal.

Sayu bila baca ni. Take care

OBAT HERBAL SAKIT GINJAL said...

sungguh sangat tersentuh saya membacanya, salam kenal saja.

OBAT HERBAL STROKE said...

orang tua adalah oarang yang sangat berjasa bagi kita, hormati & sayangi mereka.

wana wazm said...

nak menang hadiah rm100 ? jom join..http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/eyriqazz-vs-denaihati-untuk-semua.html

Fuad Amin said...

follow blik ea di www.cfuad.blogspot.com..sy dh follow awk...slmt hari raye...

duniafana said...

bapa saya garang tapi hatinya ada taman :p lovemypapa

man said...

selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Mrs.BuduBilis said...

anda di tag http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/08/segmen-jiakreatifelt-blog-aku-cantik-tak.html

tricajus said...

so nice this content

Outbound di Malang said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

AdminTIMUR said...

asik-asik ibu je,,bapa pun nak glamer juga..

norazis said...

salam, selamat pagi