Jan 27, 2012

Mimpi ngeri kembali lagi

Assalamualaikum & g'day!

Duh kejap je dah seminggu berlalu. Kalau duk rumah memang kejap je rasa kan? Rasa baru je putera puteri kesayangan menyambut kepulangan aku, rasa baru je aku bergurau senda dgn diorg.

Paling best malam pertama aku tido, esok pagi bunyi alarm utk solat Subuh aku tersedar & terbayang rutin yg selalu aku buat kt rumah sewa. Bangun, turun dari katil, jalan ke pintu, keluar bilik, ambik toiletries, mandi, solat bla bla bla... Rasa down gile, tetiba baru teringat aku kat rumah!!! Terus bersemangat nak bangun! Tak pernah kot aku alami benda camtuh. Mungkin stressed sangat duk JB tuh & susah nak balik, tak macam time blaja dulu.. Ya Allah, Dia je tau perasaan aku masa tuh. Over excited! Dahla kakak, abang dgn anak sedara semua balik, adik je yg tak balik sebab banyak assignments katanya. Bukan senang nak berkumpul macam tu. Huu...Tapi seminggu dah berlalu. Esok pagi aku akan balik ke JB. Semoga Allah bagi aku kekuatan utk teruskan kehidupan yg sangat tak best kat JB tuh. *sobsob* Opss orang JB jgn marah, bukan JB tak best tp dah namanya merantau kan, pastu pulak first time keje biasalah mesti stressed je manjang! Hwaa...

Dah namanya hidup, dalam suka pasti ada duka vice versa. Memang ada perkara yg melukakan hati & perasaan aku dalam seminggu ni tapi aku rasa aku dah cukup matang utk berfikiran positif (walaupun nangis sampai mata bengkak *lol*). Aku percaya setiap yg berlaku ada hikmahnya & He knows best. Apa pun yg berlaku never give up, keep praying & have faith in Him. InsyaAllah pelangi akan muncul nanti. =D
Aryan dah berjalan, berlari & sepak bola!!
3 sekawan~
Si pembuli cilik

4 otobots membebel:

AIRA said...

dont give up in yur life sis..every step of journey have obstacles..

Wani Sakri said...

@AIRA =) thanx aira

Papa-NtiQ said...

alahai kesian wani...saya orang jb tau..terguris rase....joke je...duk jb keje ke blajor tu?
takpe jangan risau...yg penting makan mesti cukup kat jb tuh supaya sihat walafiat so jenguk la jer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan haha. since saya orang jb makan kebanyakan nye saya review tempat2 makan kat jb. Dan wani jangan lupa register follower tauuu maklum la blog baru nih sunyi skit TQ TQ

Grosir Sepatu Murah said...

Lucunya adik2nya ^_^