Oct 10, 2011

Oh lah cuti~


Hai kawan-kawan~


Fuhh cuti sem baru seminggu tapi dah mula terasa kebusanan tahap chimpanzee. Hadoii tulunlah.. Masa blaja rasa nak cuti, time cuti rasa nak balik kolej. Memang dasar manusia, tak pernah puas hati. Isk tp seriously bosan gile kot cuti. Kalaulah diberi pilihan, I'd rather choose short but frequent breaks than long but seldom. 


Kat rumah ni ada Ma, Papa, adik, abg & wife tapi kalau weekdays tinggal la adik & kakak ipar je. Tapi alhamdulillah ada anak buah 2 orang, Adam & Aryan datang everyday. Selalu diorang akan dihantar ke rumah babysitter diorg tapi setiap kali BB cuti BB mintak untuk jaga diorg sebab BB sgt sukakan budak-budak, lagipun bosan kat rumah.


Setiap kali cuti mesti menghitung hari tak saba tunggu weekend. Weekend kurangla sket bosan sebab Ma, Papa & abang ada. Hmm kenapa la weekend 2 hari je, kalau 5 hari kan bagus, hari-hari lagi bagus. T_T


Tapi dalam kebusanan terselit juga kerisauan. Kerisauan menanti result exam + kerisauan tentang kehidupan baru di JB nanti selama setahun utk praktikal. Isk.. Tak sanggup rasanya nak lalui hidup macam orang yg dh bekerja. Pegi pagi, balik lewat petang. Malam tido. Hari-hari rutin camtu kecuali weekend. Cuti pun takde, tak macam masa belajar. Sehari ada berapa kelas je, kekadang langsung takde. Bole keluar jenjalan, shopping, tengok muvi etc.. Cuti pun banyak compared to keje. Hwaaaa tak sanggup tak sanggup!! Nak belajar je taknak keje tapi nak gaji, bole tak? Isk..


Ok merapu. Daa~



2 otobots membebel:

gilaweb said...

rehat ja kat umah :p tidoqqq

bumbleB said...

@gilaweb org cakap tido byk umur pendek sbb byk masa dihabiskan dgn tido je, masa 'hidup' kejap je.. hee