Oct 6, 2011

Hari Hari Terakhir~


AMARAN: Entry ini mengandungi banyak gambar! =D

Hola! Salam semua.. BB dh kat rumah! Sedihnya rasa nak tinggalkan Melaka yang penuh memori. Jom BB cite kenangan hari-hari terakhir ktorg kt Melaka.

Jumaat 30/9/2011
Abes exam 11.30 a.m then ada briefing jap pasal praktikal, petang kua tengok movie cite Dream House, best gak cite tu sebab very unexpected. Dah abes tengok muvi pusing Melaka Mall sampai pening. Hee.. Malam balik dgn gumbiranya.

Sabtu 1/10/2011
Keluar lagi, photoshoot kt A Famosa then pegi Dataran Pahlawan, Mahkota Parade & sekitarnya. Main bowling, karaoke & jenjalan. Sampai tengah malam, hujan lebat. Alhamdulillah ada teksi. Pukul 2 a.m sampai hostel. Ngee~






Bowling time!


Ahad - Isnin 2-3/10/2011
It was the best day! Ktorg buat keje gile yg menyeronokkan! Hihi ktorg sewa kete pegi A Famosa Water World, main air sampai pening lalat. Hihi.. Dalam pukul 6 p.m kot sampai hostel & rehat jap. Dalam pukul 9.30-10 p.m gerak ke rumah classmate makan-makan, borak-borak and so on then pukul 12 lebih gerak ke city. Plan asal nak tengok late night muvi tapi sebab macam dah lewat & sume pun dah penat & berpotensi utk tido dalam cinema so tuka plan, jalan sambil berphotoshoot around the city sampai pukul 3 a.m then pegi minum & makan roti canai di sebuah kedai yg tak dapat dipastikan namanya before ke surau sebab ada yang keluar awal tak sempat solat Isyak.









Selesai solat Isyak terus gerak ke Pantai Puteri, nak tengok sunrise kununnye. Rupanya sunrise bukan belah pantai. Isk takpelah posing lah jugak kan. Heheh.. Dah puas posing balik hostel, breakfast sambil tunggu toke datang amek kete then balik hostel tidooo... Yes! We didn't sleep the whole day & nite! Hihih kesian driver a.k.a our Tiong Man, org lain at least dapat gak curik curik tido dalam kete, Incik Tiong Man lgsg tak dapat ngelat. We are all proud of you! *wink wink*

Then petang pegi port peberet ktorg, Mydin MITC! Makan, jenjalan & karok. The best thing about Mydin yg buat ktorg rasa berat hati sgt nk tinggal adalah kerana tudung-tudungnya yg very up-to-date & harga berpatutan. Duk Melaka 2 tahun, bertimbun koleksi tudung ktorg. Hihihi... Balik dalam pukul 11 p.m kot then tido dgn lenanya.






Selasa 4/10/2011
Sorang demi sorang balik kampung, tinggal lah ktorg 7 orang je. Jalan kaki sama-sama ke another peberet port ktorg, Tasik Ayer Keroh. Lunch kat sana utk terakhir kali. Then balik pack barang, lebih kurang pukul 6 p.m gerak ke Melaka Sentral. Pukul 8 p.m bas gerak. Babai Melaka~

Rabu 5/10/2011
Alhamdulillah selamat tiba di kampung halaman. Bukak FB macam-macam post yg memilukan hati dari classmates. Till we meet again for more fun stories, kids! ;)


3 otobots membebel: