Jul 3, 2011

AmeKAW! di Melaka
























































Assalamualaikum & salam 1Malaysia.


Meh² nak cite. Semalam ktorg dijemput utk join program Amekaw! Ktorg dh dimaklumkan seminggu sblm tu utk buat persiapan ape yg patut especially utk perarakan. Tp ktorg buat ala kadar je sbb takde mase nk wt meeting, beli brg ke ape. Walaupun penat pegi PD tak hilang lg tp agak excited jgk nk pegi penggambaran Amekaw! nih sbb tgk promo cm best je. 


Menurut surat jemputan, shooting tu dibuat kt stadium mini so ktorg mmg expect sebuah stadium la kn dgn kerusi, atap, bumbung dan sebagainya. Sampai² tgk... "aikk mane stadiumnye??" Kt kawasan sawah rupanye tp klau tgk die nye promo² kt YouTube mmg sume buat kt sawah, main lumpur. Rupanye die nye tagline "Asal dari kampung".


Punye la lame tunggu sebelum start perarakan. Dgn cuaca yg panas terik mmg betol² menguji kesabaran. Berarak lak kne hati² sbb byk 'periuk api' (bak kata krew TV3) a.k.a taik lembu. 


Dh siap berarak kne tunggu lak di bawah terik mentari sblm penggambaran bermula. Lame btol tunggu diorg set up peralatan dan sebagainya. Dh start, nk tunggu sorg² peserta tunjuk aksi lak. Selang setiap peserta tu lak lame. Memang terseksa berjemur tgh panas. After peserta kolej ktorg lepas, ktorg terus je blah pegi makan. Pas mkn lepak je kt surau sebelum dpt berita gembira, boleh blk pkul 2.30 pm yeayy!! Sepatutnye pkul 5 pm. Tak sabar rasanye nk blk rebahkan badan atas katil yg tak berape empuk. Dan lg 1 berita gembira, 2 org peserta ktorg kalah so esoknye ktorg tak payah pegi lg. Hihi jahat tak? 


Ok itu je citenye, tak best pn. Ingatkan happening. Ckp ade 40 booth jualan, sekali 10 pn tak sampai kot. B.O.R.I.N.G.

5 otobots membebel:

iPai said...

semua orang bz laa tuh .. tak dapat datang ..

suha said...

nice experience (^_^)

bumbleB said...

ntahla ipai, mungkin la kot.. atau lewat dpt tau so tak smpat prepare..

hehe btol suha, experience =)

iPai said...

amek -aw or ame -kaw ?

bumbleB said...

haha mane2 pn bole =P