Jul 21, 2011

Family Trip | Langkawi



This was a few months ago. Trip ni sbenanye dirancang oleh abang ipar sekeluarga & diorg ajak ktorg join skali, yelah bercuti lagi ramai lagi meriah kn? Kecuali honeymoon la. http://matcuoi.com  

Tak payahlah nk cite perjalanan tung tang tung tang semua kn? Boring. Dipendekkan cite, ktorg stay kt TM punye apartment. Best jgk la apartment tu, ada 2 bilik, 2 bathrooms, kitchen, living room with TV (lupa plk ada astro tak sbb takde mase nk tgk TV) & ada balkoni untuk skodeng org mandi swimming pool kt bwh. Haha ktorg je kot yg bersuka ria kt bawah tu. Teman anak buah mandi lah! http://matcuoi.com

Aktiviti? Tak byk sgt aktiviti selain shopping (satu kewajipan di Langkawi) & islands hopping. Oh 1 more, cable car ke Gunung Mat Chinchang. Snorkeling tak dapat dilaksanakan kerana ayaq besaq katanya. Kecewa. Tp takpelah mungkin lain kali tp bukan di Langkawi yg pastinya. Sebab? Sila baca hingga habis. http://matcuoi.com

I was a bit disappointed to see that the island was not properly & appropriately maintained. Kebersihan sgt mengecewakan. Dataran Helang tu boleh dikatakan mcm trademark Langkawi lah kn, semua org yg pegi kt situ akan bergambar kt dataran tu tp bila berjalan menuju ke dataran tu, tgk sekeliling rasa malu kt pelancong asing. To me sgt kotor lah. I guess Langkawi has made enough money for a much better care & maintenance. Sayang kn? Bukan nk kutuk cuma berkongsi pengalaman & pendapat, takut nanti dh takde org nk pegi baru nk bising sana sini. http://matcuoi.com  

But that't not the only reason for not re-visiting Langkawi. BB tak berminat sgt nk shopping things like periuk belanga & coklat yg byk terdapat kt Langkawi tu walaupun BB suka coklat, so to me it's quite boring. Berbeza dgn Pulau Redang, mmg sgt enjoy pegi sana. Or maybe sbb Redang tu pegi dgn kawan, plus stay at BRBR & dpt snorkeling. http://matcuoi.com  

By the way ini adalah pandangan peribadi BB, setiap org ada pandangan masing-masing so read at ur own risk. http://matcuoi.com Ok cool down akak manis, abg ensem, adik comel, jom usha gambar! http://matcuoi.com  
































2 otobots membebel:

amir aizat said...

wah nak pergi lg la jugak cmni,hehe

bumbleB said...

hihi memang kene pegi aizat walaupun sekali =D